środa, 3 czerwca 2015

Kokardki z chorizo i szparagami

Na ostatnie w tym roku szparagi proponuję błyskawiczny makaron. Kilka składników, które świetnie razem współgrają. Przygotujecie obiad w biegu, jak macie kwadrans to możecie zjeść coś pysznego. Polecam :)


Składniki na 2-3 porcje
- 350 g makaronu, użyłam kokardek
- 100 g chorizo
- pół pęczka zielonych szparagów
- 2-3 ząbki czosnku
- oliwa, sól, pieprz

 


Wykonanie:
- wstawiamy wodę na makaron, gdy zacznie wrzeć przez 2-3 minuty blanszujemy szparagi. Po tym czasie wyjmujemy szparagi, solimy wodę i gotujemy makaron zgodnie z czasem podanym na opakowaniu
- na oliwie podsmażamy chorizo pokrojone w plasterki, dodajemy posiekany drobno czosnek i  zblanszowane szparagi, pokrojone w mniejsze kawałki. Dodajemy jeszcze chlust, lub dwa oliwy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy całość dodatkowe 3 minuty.
- ugotowany makaron przekładamy na patelnie z sosem, mieszamy i podajemy :) Drukuj to!

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...