Składniki na 2-3 porcje
- 350 g makaronu, użyłam kokardek
- 100 g chorizo
- pół pęczka zielonych szparagów
- 2-3 ząbki czosnku
- oliwa, sól, pieprz
Wykonanie:
- wstawiamy wodę na makaron, gdy zacznie wrzeć przez 2-3 minuty blanszujemy szparagi. Po tym czasie wyjmujemy szparagi, solimy wodę i gotujemy makaron zgodnie z czasem podanym na opakowaniu
- na oliwie podsmażamy chorizo pokrojone w plasterki, dodajemy posiekany drobno czosnek i zblanszowane szparagi, pokrojone w mniejsze kawałki. Dodajemy jeszcze chlust, lub dwa oliwy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy całość dodatkowe 3 minuty.
- ugotowany makaron przekładamy na patelnie z sosem, mieszamy i podajemy :) Drukuj to!
Pyszne danie :-)
OdpowiedzUsuń