Składniki (na 2 porcje), do kupienia również w Almie
- 1 dojrzałe awokado
- 1 średni dojrzały pomidor
- 1/4 czerwonej cebuli
- 1/4 niedużej ostrej papryczki (lub wg upodobań)
- 1 ząbek czosnku
- oliwa, sól, pieprz, sok z cytryny
- awokado wyjąć łyżką ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Podonie pokroić pomidory
- cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać. Wymieszać z awokado i pomidorami. Skropić sokiem z cytryny bo inaczej awokado ściemnieje (oczywiście sok z cytryny dodaje też walorów smakowych;). Doprawić do smaku. Koniecznie dodajcie chlust dobrej oliwy z oliwek. Zajadajcie z bagietką, domową tortillą lub zjedzcie z czymś pysznym z grilla.
Drukuj to!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz