- 3/4 szklanki kaszy bulgur
- 200 g mrożonego groszku
- 1 ząbek czosnku
- 200 g wędzonego boczku
- sól, pieprz, oliwa, zioła prowansalskiego do smaku
- kaszę bulgur zalewamy wodą w stostunku 1:2, wsypujemy szczyptę soli i gotujemy aż kasza wchłonie cały płyn
- w międzyczasie na patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, smażymy aż będzie złoty i chrupiący. Na wytopionym tłuszczu krótko przesmażamy posiekany czosnek, następnie wrzucamy zamrożony groszek i smażymy dalej kilka minut aż groszek będzie miękki- dosłownie kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy szczyptę, dwie ulubionych ziół.
- ugotowaną kaszę łączymy z boczkiem i groszkiem i już. Smacznego! Drukuj to!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz