Składniki:
- 1 wędzona makrela
- 1 kiszony ogórek, albo małosolny
- 2 jaja
- pół pęczka koperku
- ćwierć cebuli lub 2 dymki- szczypiorek i cebulki
- 1 łyżeczka dobrej musztardy
- 3 łyżki majonezu, ale można dać też gęstą śmietanę - tak jak ja się ratowałam bo majonezu brak ;)
- pieprz
Wykonanie:
- jajka ugotować na twardo, wystudzić i posiekać
- makrelę starannie obrać z ości, rozdrobnić palcami przełożyć do miseczki
- cebulę bardzo drobno posiekać i przelać wrzątkiem. Dymkę z ceublkami po prostu drobno posiekać. Podobnie uczyć z koperkiem. Ogórka pokroić w drobą kostkę
- wymieszać makrelę z wszystkimi pozostałymi składnikami, doprawić musztardą, majonezem, przyprawić pieprzem. Najlepiej smakuje następnego dnia, gdy smaki się przegryzą :) Smacznego!
Drukuj to!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz