poniedziałek, 23 listopada 2015

Surówka z kapusty pekińskiej, dyni i jarmużu

Fajna i zdrowa surówka, którą podejrzałam u Doroty z bloga Smakuje. Słodko kwaśna z wyczuwalną nutą jarmużu. Polecam, zwłaszcza że trwa w najlepsze sezon na dynię i jarmuż :)


składniki na 2-3 porcje:
- mała główka kapusty pekińskiej
- kawałek surowej dyni wielkości marchewki
- 1 duże słodko-kwaśne jabłko
- kilka liści jarmużu
- 1 mała czarna rzepa
- sok z cytryny, pieprz
- 2 łyżki  majonezu/ gęstego jogurtu

Wykonanie:
- jarmuż i kapustę bardzo drobno siekamy
- dynię, jabłko i rzepę ścieramy na dużych oczkach tarki i mieszamy z posiekaną kapustą i jarmużem. Doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i majonezem. Zajadamy :)
- najlepsza po kilku godzinach gdy smaki się przegryzą :)

Proste surówki - jesień 2015

Drukuj to!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...