Składniki:
- 300 g makaronu farfalle
- puszka tuńczyka w kawałkach
- garść czarnych oliwek
- garść kaparów
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- opakowanie śmietany kremówki
- łyżka ziaren zielonego pieprzu utłuczona w moździerzu
- sól, oliwa
- natka pietruszki
Przygotowanie:
- makaron należy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu gotując pastę w dużej ilości porządnie osolonego wrzątku
- na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję drobno posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w drobną kostkę, przesmażam aż cebula się zeszkli. Dodaję tuńczyka, oliwki, kapary, śmietanę-podgrzewam delikatnie mieszając żeby tuńczyk się nie rozpadł, doprawiam zielonym pieprzem, solą, natką z pietruszki. Ugotowany makaron dodaję na patelnie, całość chwilę razem podgrzewam mieszając sos z pastą. Podaję natychmiast. Drukuj to!
Idealny obiad dla Mnie :) wszystkie moje smaki w jednym!
OdpowiedzUsuń