sobota, 7 stycznia 2012

Pieczecie domowy chleb na zakwasie?

Ja piekę, praktycznie nie jadam innego- jego zalety można wymieniać i wymieniać- a wszystko i tak sprowadza się do jednego- nie ma nic lepszego jak kromka jeszcze letniego chleba na którym rozpuszcza się masło- pachnie nieziemsko a jak smakuje? Polecam upiec samemu i się przekonać :))



Drukuj to!

6 komentarzy:

  1. naczytałam się kiedyś opisów jak przygotwuje się zakwas i to mnie tak skutecznie zniechęciło, że piekę tylko drożdżowy:/ brzmiało to wszystko jak instrukcja obsługi rakiety kosmicznej. napisz posta jak zrobić taki zaczyn żeby oddemonizować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z przyjemnością :))Napisze po ludzku, bez gramów i innych podziałek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jasne,że piekę!
    I pieczywo na zakwasie to moje ulubione.
    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  4. Piekę :))) i straszną radość mi to sprawia! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pieczemy, pieczemy. Bo ten ze sklepu już nie smakuje wcale :))
    Miło mi poznać kolejną domową piekarkę :) Pozdrawiam cieplutko ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...