czwartek, 16 marca 2017

Pasta jajeczna z awokado

Pyszne połączenie, proste w przygotowaniu i bardzo fajne na śniadanie. Potrzebujecie kilku składników żeby wyczarować tę prostą pastę. Do dzieła!


Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 średniej wielkości awokado
- sok z cytryny
- sól, pieprz, oliwa
- 1/2 ząbka czosnku
- garść posiekanego szczypiorku

Wykonanie:
- awokado kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Wystudzone jajka kroimy w kostkę podobnej wielkości. Mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oliwą, i sokiem z cytryny. Podajemy do pieczywa. Smacznego! Drukuj to!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...