poniedziałek, 12 stycznia 2015

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

Pyszna propozycja śniadaniowa. Zwykłą makrelę bardzo łatwo "uszlachetnić" i dodać jej "blasku" tzn. wzbogacić jej smak i przy okazji urozmaicić śniadanie ;) Polecam do wypróbowania!


Składniki:
- wędzona makrela
- 2 średniej wielkości kiszone ogórki
- 1/2 małej cebuli
- 2 jajka ugotowane na twardo
- garść posiekanego szczypiorku
- kilka łyżek majonezu
- sól i pieprz

Wykonanie:
- makrelę obieramy z ości, siekamy nożem i przekładamy do miseczki
- cebulę, jaja i ogórek kroimy w drobną kostkę. Dodajemy szczypiorek, makrelę i mieszamy z 2-3 łyżkami majonezu. Doprawiamy pieprzem i w razie konieczności solą. I już :) Drukuj to!

1 komentarz:

  1. Świetny przepis, u mnie w domu podobną się robi jedynie ogórka nie dodają i jest bardzo smaczna, pewnie z ogórkiem smakuje równie dobrze :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...